Hoe verhuis ik mijn .BE domeinnaam naar Kyzoe.be

Stap 1 - Controleer het e-mailadres en transferstatus voor uw domein

Wanneer u een .be domein naar een andere registrar verhuist, heeft u een transfercode (Auth-ID) nodig. De code wordt verstuurd naar het e-mailadres dat geregistreerd is voor uw domein. Het domein dient ook vrij te zijn om te verhuizen.

1. Controleer uw domein in de WHOIS on www.dnsbelgium.be.
  2. Zorg ervoor dat u toegang heeft tot het registrant e-mailadres. Contacteer uw huidige registrar wanneer dit aangepast dient te worden.
  3. Controleer of de transferstatus voor het domein op toegestaan staat. Neem, wanneer dit niet het geval is, contact op met uw registrar om dit te laten aanpassen.

Tip: Maak voordat u uw domein verhuist een backup van alle gegevens die u wilt bewaren, zoals uw website, de databases en uw e-mails. Alleen uw domein wordt verhuist, de gegevens dient u handmatig over te zetten.

STAP 2: plaats een bestelling via onze website

1. Log-in op het klantenpaneel.
  2. Klik op domeinnamen in het menu en ga naar domeinnaam verhuizen
  3. Geef de gewenste domeinnaam in en de Auth-ID
  4. Klik op toevoegen aan winkelwagen.
  5. Controleer de gegevens in het volgende scherm en klik op doorgaan u ziet dan een overzicht van uw bestelling.
  6. Klik op afrekenen.
  7. Op deze pagina kan u de contactgegevens opgeven van de klant. U kan deze hier aanpassen door onder Domein registrant gegevens op Nieuw Contact toevoegen te klikken.

DNSbelgium.be vereist dat de klant zijn gegevens verifieert via itsme, of digid. Dit is eenmalig maar kan er voorzorgen dat de domeinnaam niet direct beschikbaar is. DNSbelgium stuurt als het een verificatie wil doen een email naar het email adres dat u heeft opgegeven in de contactgegevens. Zolang de klant de verificatie niet heeft gedaan, zal de domeinnaam niet actief worden.

8. Bij de betaling details kiest u op welke manier u wenst te betalen voor de verhuis.
  9. U accepteert de algemene voorwaarden en als laatste klikt u op order afronden.
  10. U wordt dan doorverwezen naar de betaal pagina.

Uw domein is nu verhuisd naar kyzoe.be. Wanneer het niet direct werkt, is dat omdat de DNS cache nog niet geüpdatet is. Dit kan tot 3 uur duren.

Quarantaine: Wanneer een .be domein vervalt, komt het 40 dagen in quarantaine. Gedurende deze periode kan het domein niet gebruikt worden. Het is tegen vergoeding mogelijk het domein te heractiveren. De enige die het domein kan heractiveren is de registrant. Nadat de quarantaine periode is verlopen, is het domein weer beschikbaar voor registratie.