Mijn WordPress site verstuurt geen email.

Met dit kleine maar handige script kan je testen of je website op de juiste wijze email verstuurt vanaf een op php gebaseerd formulier. Dit script is met name handig als je problemen hebt met CMS systemen zoals WordPress, Joomla en Drupal maar ook Ecommerce systemen als Magento en Prestashop.

Met dit script kan je makkelijk zien of er aan de serverkant problemen zijn, of dat de problemen zich voor doen in het CMS. Krijg je geen email binnen dan is het waarschijnlijk een phpmailer/sendmail probleem serversided. Komt de email wel aan dan is er geen probleem aan de server kant, maar doet het probleem zich voor in de plugin, het thema of wordt veroorzaakt door een plugin of script in het CMS.

Instructies

1. maak een file aan op de server bijv: m.php
    1. <?php
    2. ini_set( 'display_errors', 1 );
    3. error_reporting( E_ALL );
    4. $from = "emailtest@uw-domein-naam.ext";
    5. $to = "UW-EMAIL-ADRES";
    6. $subject = "PHP Mail Test script";
    7. $message = "DIt is een test om te zien of PHPmailer + sendmail werkt.";
    8. $headers = "From:" . $from;
    9. mail($to,$subject,$message, $headers);
    10. echo "Test email verzonden";
    11. ?>

Dit script plaats je in public_html, daarna kan je het aanroepen via https://dedomeinnaam.be/m.php

VERGEET HET SCRIPT NIET TE VERWIJDEREN OP DE SERVER, NA HET TESTEN.

• mail, phpmailer, WP