Instellen SSL certificaat

Het instellen van een SSL certificaat is zeer simpel, toch zijn er een paar dingen om rekening mee te houden:

• De domainnaam moet geactiveerd zijn en verwijzen naar de hosting server van Kyzoe.

Voor .nl domeinen kan dit tot 3 uur duren voordat de domeinnaam daadwerkelijk naar de juiste server wijst.
    Door de nieuwe controles bij .be kan hetzelfs nog langer duren, je krijgt van de .be registry hier een email van als de naam geactiveerd is.

Hoe gaan we een SSL certificata aanmaken:

1. Login op je hosting paneel (https://panel.vcloud.be)
  2. Voeg je domeinnaam toe (zie deze link)
  3. Klik op de domeinnaam.
  4. Klik op 'certificaten'
  5. in de meeste gevallen kan je de settings laten zoals ze staan, klik gewoon op 'Opslaan'

Het systeem gaat nu automatisch een SSL certificaat aanvragen voor de domeinnaam, tijdens dat proces zie je dat aan de knipperende bulletpoint. Als het systeem klaar is zal het knipperen stoppen en is er een groene bulletpoint in het overzicht te zien.

Krijg je een melding te zien zoals hieronder dan wijst je domeinnaam nog niet naar de juiste server:

Bekijk ook dit filmpje op ons Youtube kanaal:

• SSL Hosting v2