E-mail op externe server ontvangen?

Als u geen gebruik maakt of gaat maken van onze mailserver maar de e-mail elders onderbrengt zoals bij Gmail of een eigen mailserver dan kunt u dat instellen in DirectAdmin.

• Klik onder het kopje E-mail Management op MX Records en verwijder de huidige MX records.
  • Klik onder het kopje Your Account op DNS Management en verwijder het A record voor mail.
  • Als u geen specifieke invulinstructie heeft voor de DNS (zoals gmail heeft) maak dan een A record mail aan met het ipnummer van uw mailserver. Een CNAME record naar een domeinnaam kan ook.
  • Ga terug naar E-mail Management en maak daarna een MX 10 record mail aan. Achter het record moet altijd een punt (.) staan.
  • Verwijder het vinkje bij Use this server to handle my emails. If not, change the MX record and uncheck this option.

Wij geven geen gratis ondersteuning op het instellen van de DNS voor externe mailservers.

• email, externe server, Gmail, directadmin, dns, settings