База знаний

Aan welke regels moet een domeinaam voldoen?

De domeinnaam komt achter het gedeelte http://www. te staan en moet aan enkele vaste internationale regels voldoen.

• Een domeinnaam bestaat uit minimaal 2 karakters
  • De domeinnaam bestaat uit letters van het alfabet, cijfers en/of mintekens
  • De domeinnaam bevat geen hoofdletters, spaties of andere vreemde tekens
  • Bepaalde woorden zijn uitgesloten. Daaronder vallen onder meer branche-aanduidingen, onbetamelijke of onzedelijke woorden en gemeente- en provincienamen.

Per extensie zijn er verschillende regels van toepassing.