DNS-records beheren

DirectAdmin biedt de mogelijkheid om de DNS-gegevens voor je domeinnamen te beheren. DNS (Domain Name System) is het systeem dat gebruikt wordt om domeinnamen om te zetten in IP-adressen en is daarmee een belangrijk component van het internet.

Het DNS-systeem bestaat uit een groot aantal ‘nameservers’ verspreid over het internet, welke allemaal beschikken over informatie van een klein stukje internet. Zo is er voor alle .nl-domeinnamen een server die vertelt waar gegevens over specifieke .nl-domeinnamen gevonden kunnen worden. Vervolgens verwijzen deze weer door naar de juiste server waar het domein gevonden kan worden. Deze doorverwijzingen gaan ook weer door middel van DNS.

Omdat DNS zo’n belangrijk onderdeel is van het internet, kan een verkeerde wijziging de website onbereikbaar maken. Wijzig daarom niets aan de DNS-instellingen als je niet weet wat je doet!

Door het op de juiste manier wijzigen van de DNS-rcords kun je bijvoorbeeld de e-mail laten bezorgen op een andere server of de hosting van je website op een andere locatie laten plaatsvinden.

• Let op! Het wijzigen van de DNS is alleen voor ervaren gebruikers. Het werken met DNS is geen alledaagse bezigheid en vergt gedegen kennis van de techniek.
  • Let op! Bij DNS en nameserver wijzigingen duurt het minimaal 4 uur voordat ze overal bekend zijn. Verander daarom niet zomaar opnieuw de instellingen zonder de updatetijd in acht te nemen.
  • DNS-record beheren, DNS-record, DNS-gegevens